ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ: ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 17.05.2014

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ:  ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 17.05.2014

altAie-o2yZz2ujTCHDjl50ahQPZGYWadpS6igr79RteJQ2

Όλοι κάθονται και ψάχνουν να βρουν ποιος το έκανε και κατά πόσο αυτός που το έκανε είναι αελίστας ή αποελίστας ή ή ή! Είναι κωμικοτραγικό να παρακολουθεί κανείς τους προβληματισμούς της κοινωνίας μας. Ο κόσμος καίγεται και το μ*** χτενίζεται!

Το αστείο; Όλοι επικεντρώνονται στην ΑΕΛ και στους φιλάθλους της.

Η ΑΕΛ είναι άλλη μια ομάδα της Κυπριακής κοινωνίας. Δεν είναι υπεύθυνη ούτε για το ποιοι θα είναι οι οπαδοί της, ούτε για το πώς θα συμπεριφερθούν οι εν λόγω οπαδοί! Και το ίδιο ισχύει για την κάθε ομάδα· εάν ένας οπαδός της ΑΕΛ ή του Απόλλωνα ή του ΑΠΟΕΛ είναι σχιζοφρενής ή τολμηρός ή ακόμα και ψυχιατρικά τρελός δεν θα τον πείσει κανένα σωματείο καμίας ομάδας ούτε ν’ αλλάξει ομάδα, ούτε να μειώσει το πάθος του, ούτε να οριοθετήσει την τρέλα του – Γιατί; Γιατί ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ οφείλει!

Δεν εναπόκειται σε οποιοδήποτε σύνδεσμο ή σε οποιοδήποτε πρόεδρο ή αρχηγό ή υπεύθυνο κερκίδας ή ξέρω ‘γώ τι, μιας ομάδας να ελέγχει την εγκληματικότητα, αν θέλετε, πολιτών της κοινωνίας μας, απλά και μόνο επειδή αυτοί οι άνθρωποι ή «εγκληματίες» έτυχε να υποστηρίζουν ή να αγαπούν μέχρι τρέλας την ομάδα αυτή.

Και επειδή είναι αελλίστας, ρίξτα στην ΑΕΛ, εύκολη λύση! Λες και η τυχόν διαπαιδαγώγησή τους είναι ένα έργο που η ΑΕΛ ή η κάθε «ΑΕΛ» πρέπει να αναλάβει… και όλοι σε πλήρη ετοιμότητα να κατηγορήσουν αυτή την γαλαζοκίτρινη ομάδα, λες και αυτή η γαλαζοκίτρινη ομάδα δεν είναι άλλωστε άλλη μια χούφτα δείγματος της Κυπριακής κοινωνίας μας…!

Εξάλλου αυτό που συνέβη στις 17.05.2014 στα κυπριακά γήπεδα κατά τη διάρκεια του κυπριακού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό. Ασφαλώς εθελοτυφλούμε εκεί που μας βολεύει βέβαια, γιατί είναι γνωστό πως σπανίζουν αυτοί με αντικειμενικό τρόπο σκέψης και ανοιχτή και έντιμη καρδιά…Το προχθεσινό ήταν άλλο ένα ματς, με κροτίδες και ρίξιμο μπουκάλων και και και…! Έγινε προχθές κάτι το ασύνηθες; Απλά αυτή τη φορά η κροτίδα ήρθε καθ’ ισχυρισμό σε επαφή με ανθρώπινο σώμα κατά τη ρήψη της… Αυτή τη φορά προκάλεσε σωματική ζημιά οπότε κατέφθασε η ώρα να ασχοληθούμε εμείς οι Κύπριοι με το ζήτημα «κροτίδα», το οποίο από καιρό αγνοούμε!

Πρώτο: το επίπεδο του λαού μας αντανακλάται και καταφαίνεται μέσα από τέτοια συμβάντα: οι βίαιες πράξεις και η απολίτιστη συμπεριφορά διαπράττατε καθημερινώς από διάφορους πολίτες της κοινωνίας σας στα γήπεδα – γιατί ασχολείστε τι ομάδα υποστηρίζει ο εν λόγω πολίτης; Έχει άραγε σημασία;

Δεύτερο και κύριο: ο μόνος που δύναται νομικά και λογικά να θεωρηθεί υπαίτιος για το εν λόγω συμβάν είναι η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η αστυνομία, που κατά πάντα ουσιώδη χρόνο, ήταν υπεύθυνοι για την διασφάλιση της τάξης και ασφάλειας και συμμόρφωσης με το νόμο! Εγώ, και ο κάθε πολίτης της Κύπρου, θα έπρεπε να αισθάνομαι ασφάλεια, να μπορώ να βασιστώ πάνω σας και να πάω στο γήπεδο με απόλυτη αυτοπεποίθηση ως προς την σωματική μου ακεραιότητα! Νοιώθω; Πάω; Η απάντηση είναι απλή: όχι! «Τρελοί» υπάρχουν μπόλικοι και σ’ όλο τον κόσμο… γι’ αυτό και δεν βασίζομαι στην εξάλειψη τρέλας γύρω μου αλλά στην ύπαρξη τάξης και ασφάλειας από πλευράς σας! Όπως στην Αγγλία, όπου στα γήπεδα παρακολουθεί κανείς σοβαρό δε ποδόσφαιρο (έτσι παρενθετικά), πίνοντας μπύρες και τραγουδώντας ωραία συνθήματα. Αντί η κυβέρνησή μας να δει πώς να φέρει εις πέρας τέτοια επίπεδα, ασχολείται με το ποιος έριξε τι, και τι φίλαθλος ήταν, και ρίχνει το μπαλάκι σε μία απόφαση ενός ατόμου (διαιτητή) ή μιας δικαστικής επιτροπής! Και στην Αγγλία υπήρχε έγκλημα….τεράστιο! Και δεν ανέμεναν από μια Liverpool ή μια Arsenal να ρυθμίσει/διορθώσει την κατάσταση! Και δεν έκριναν το θέμα υπό το στενό φακό μιας ομάδας αλλά προβληματίστηκαν σφαιρικά και έλυσαν το ζήτημα ριζικά! Αλλά εμάς μας λείπει μια Thatcher εδώ μέσα με έκδηλα περισσότερο μυαλό και πολλά περισσότερα guts από πολλούς!

Και στην Αγγλία οι αστυνόμοι δεν παρακολουθούν την μπάλα «τσουλλοκάθοντας» χάμω…τα μάτια τους είναι συνεχώς στις κερκίδες και δεν διανοούνται να κοιτάξουν προς το γήπεδο: έτσι άλλωστε κερδίζουν και το σεβασμό σου!

Κλείνοντας, η δική μου πεποίθηση είναι πως ο μόνος που φταίει και δύναται να ευθύνεται για την ύπαρξη αρχικά της κροτίδας στο γήπεδο (γεγονός που επέφερε την ζημιά) είναι ένας: Η Αστυνομία. Ήταν δουλειά της είναι μια και απλή: να ασκεί [σωματικό] έλεγχο στους φιλάθλους κατά την υποδοχή τους στο γήπεδο όσο και να ελέγξει από πάνω ως κάτω το γήπεδο προτού αφήσει τους φιλάθλους να προσέλθουν σ’ αυτό! Ο φτωχός έλεγχός της αστυνομίας και η παράλειψη των δικών της ευθυνών πριν το παιγνίδι και κατά την διάρκεια αυτού οδήγησε στα προχθεσινά συμβάντα! Γιατί υπάρχει κύριε κροτίδα στο γήπεδο; Το εν λόγω αντικείμενο δεν θα υπήρχε στον χώρο αυτό εάν εσύ έκανες την δουλειά σου δεόντως. Και αν σου γέλασε και την έφερε μέσα, κακώς!  Και αν σου γέλασε εσένα σαν αστυνομία και δεν κατάφερες να ασκήσεις εσύ τον έλεγχο, θα καταφέρει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο; Το οποίο στην τελική τιμωρείται αδίκως γι’ όλα αυτά!

Και εν κατακλείδι, τόσο η ύπαρξη κροτίδων, όσο και η συνέχιση βίαιων φασαριών στα γήπεδα αλλά και η έλλειψη διεκπεραίωσης των νομίμων καθηκόντων της αστυνομίας μας, είναι αποτέλεσμα φτωχής κυβέρνησης και φτωχών διοικούντων και ανθρώπων στην εξουσία που φαίνεται να μην έχουν σαν στόχο την καλλιέργεια και πολιτισμό του λαού τους.

Αλλά ορθός ήταν ο Αριστοτέλης λέγοντας «μέγιστος εχθρός των εξουσιών: ο πολιτισμός!»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s